newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ח"כים ממרצ לגנץ: בטל את ההכרזה על הארגונים הפלסטינים כארגוני טרור

בעקבות החשיפה ב"שיחה מקומית" פנו הח"כים מוסי רז, גבי לסקי ומיכל רוזין לשר הביטחון במכתב, ובו טענו כי "החומרים שפורסמו אינם מספקים ראיות לקשר בין ארגוני זכויות אדם לטרור". גם חבר הקונגרס אנדי לוין דרש להציג ראיות אם ישנן

מאת:

בעקבות החשיפה ב"שיחה מקומית" על כך שבחומרים שעמדו מאחורי ההחלטה להכריז על שישה ארגוני חברה אזרחית פלסטיניים כארגוני טרור אין ראיות קונקרטיות שקושרות אותם לפעילות טרור, פנו חברי כנסת ממרצ לשר הביטחון, בני גנץ, בדרישה לבטל את ההחלטה.

חברי הכנסת מוסי רז, גבי לסקי ומיכל רוזין ממרצ שלחו ביום חמישי  מכתב לגנץ, שבו כתבו: "אם אכן אלו החומרים המרכזיים שהובילו להחלטתך – עכשיו הזמן לשנות אותה". במכתב דרשו הח"כים מגנץ שיחשוף את הראיות שבבסיס ההחלטה. לדבריהם, החומרים שפורסמו אינם מספקים ראיות לקשר בין ארגוני זכויות האדם לפעילות טרור.

שר הביטחון גני גנץ וראש הממשלה נפתלי בנט בכנסת, ב-4 בנובמבר 2021 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

"העדויות אינן מגובות במידע מודיעיני מהימן ובעובדות". שר הביטחון גני גנץ וראש הממשלה נפתלי בנט בכנסת, ב-4 בנובמבר 2021 (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

בפנייתם התייחסו חברי הכנסת לפרסום ב"שיחה מקומית", שלפיו הטענות נגד ששת הארגונים מבוססות על עדויות של שני עובדים לשעבר בארגון אחר – ועדות הבריאות. "ניכר שכל העדויות המצוטטות של שני הפלסטינים שדיברו על ששת הארגונים השונים אינן מגובות במידע מודיעיני מהימן ובעובדות, אלא נותרו בגדר אמירות בלבד", נכתב בפנייה.

כן צוין בפנייה ובתחקיר כי החומרים הללו הוצגו כבר לפני כמה חודשים לדיפלומטים שונים במדינות אירופה עם בקשה להפסיק את מימון ששת הארגונים – בקשה שנדחתה על הסף, מכיוון שמי שבחנו את החומרים סברו שהמידע אינו מבוסס.

"החלטתך משפיעה על חייהם של מיליוני בני אדם החיים תחת כיבוש, על ארגוני זכויות אדם בארץ ובעולם וכן על היחסים של ישראל עם הפלסטינים ועם שאר מדינות העולם", סיכמו חברי הכנסת את הפנייה לגנץ.

ח"כ רז מסר: "אם אלו אכן החומרים שעמדו בבסיס החלטו של גנץ –  מדובר במידע חלקי ולא מבוסס, שוודאי שאי אפשר לבסס על פיו קשר בין הארגונים הללו לבין טרור. אם יש בידיו של גנץ חומרים נוספים אני קורא לו לחשוף אותם. אחרת, שיחזור בו מהחלטתו."

ח"כ לסקי מסרה: "כמי שבמשך שנים פעלה בשטח כעו"ד לזכויות אדם, אני מכירה את פועלם של הארגונים, במיוחד הארגונים המשפטיים, ולפחות חלק מהראיות ששימשו בסיס להחלטה. אין בראיות אלו כדי לתמוך בהכרזה על הארגונים כארגוני טרור. מעניין שבשטחים הארגונים לא הוכרזו וממשיכים בפעילותם, ועל אף הטענה שיש בידי רשויות הביטחון ראיות המבססות את הטענות, הם מעדיפים להסתיר אותן מהציבור."

מאז הפרסום, כלי תקשורת, ארגונים ופוליטיקאים הגיבו ושיתפו את החשיפה. סוכנות הידיעות AP פירסמה כתבה בעניין תחת הכותרת: "המסמך הישראלי על הארגונים מכיל מעט ראיות".

ח"כ עאידה תומא-סלימאן מהרשימה המשותפת צייצה: "באופן לא מפתיע הראיות של ישראל נגד ארגוני זכויות האדם מניפולטיביות ומצוצות מהאצבע. מפעל ההסתה וההשחרה של גנץ והשב"כ לא יעבור בעולם בשתיקה. ארגוני זכויות אדם הם לא טרור. הכיבוש הוא טרור.

חבר הקונגרס הדמוקרטי ממישיגן, אנדי לוין, צייץ בתגובה לתחקיר: "עלינו לבדוק את הסיווג החמור של קבוצות בחברה האזרחית הפלסטינית כ'ארגוני טרור' על ידי שר הביטחון בני גנץ. אם יש ראיות לכך, אשמח מאוד לראותן".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf