newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

צפו: חיילים נופשים במאחז לא חוקי על אדמות פרטיות של פלסטינים

שבוע אחרי שהצבא הרס מאחז לא חוקי ליד התנחלות כרמי צור הוקם בשטח מבנה חדש. חיילי גולני הגיעו לבלות במקום, לטענתם באישור מלמעלה. בהתנחלות מבטיחים להמשיך להיאחז

מאת:

חיילי גולני בילו היום (שלישי) עם מוזיקה ובשר על האש בשטח מאחז לא חוקי באזור חברון שנהרס רק לפני שבוע במסגרת התחייבות המדינה לבג"ץ.

המאחז הלא חוקי "גבעת שורק" הוקם בעקבות רצח שלושת הנערים ביוני האחרון בין התנחלות כרמי צור לבין העיירה הפלסטינית חלחול. לדברי יהודה ולד, יו"ר מזכירות כרמי צור, שהתראיין לאחרונה לערוץ 7, המאחז כלל בית כנסת לזכר הנערים ופינה חמה לשירותם של חיילי האזור.

אלא שהמאחז הוקם על אדמות בבעלות פרטית של פלסטינים תושבי חלחול, שיחד עם ארגון "רבנים לזכויות אדם" הגישו עתירה לבג"ץ בדרישה להרוס את המאחז. בכרמי צור אמנם טוענים שלא מדובר באדמות פרטיות, אבל בתגובתה לבג"ץ הודיעה המדינה שאכן מדובר במאחז לא חוקי, ושבוע שעבר הגיעו למקום חיילים והרסו את המבנים שהוקמו שם. ולד, מצדו, הודיע שההיאחזות תמשך בכל אופן.

ואכן היום צלם "רבנים לזכויות אדם" ו"תעאיוש", שביקר בשטח היום, מצא שם חבורה גדולה של חיילי גולני מבלים במבנה חדש שהוקם בצמוד להריסות המאחז הקודם. קצין במקום שדיבר עם הצלם אמר שלא ידוע לו שמדובר במקום לא חוקי ושהוא קיבל אישור ממפקדו לבלות שם עם החיילים. חייל נוסף ציין שזה מקום שמיועד לרווחתם של החיילים, ולכן לא הגיוני שחיילים יהרסו אותו.

מדובר צה"ל טרם נמסרה תגובה לדברים.

> מדיניות התכנון של ישראל בגדה המערבית: סיפוח ללא זכויות

צילום: גיא מרבנים לזכויות אדם ותעאיוש

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf