newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הר הגעש בירוק התפרץ: ‏אל-זאהיריה אלופת פלסטין בכדורגל

בפעם השניה בתולדותיה, קבוצת הכדורגל של אל-זאהיריה זכתה בתואר הנכסף של אליפות ליגת הכדורגל המקצוענית בגדה המערבית. מאמן מצוין, הגנת ברזל וקהל של אלפים עשו ‏את ההבדל. מעתה אמרו: "איילי הדרום" אלופי פלסטין

מאת:

במחצית המשחק אתמול בדורא, שחקני אל-זאהיריה הרגישו איך האליפות מתחילה לברוח להם מבין הידיים. החדשות מהמשחק המקביל באצטדיון בשכם היו מדאיגות. קבוצת מחנה הפליטים בלאטה, יריבתה של אל-זאהיריה על כתר האליפות, הובילה במחצית 2-0, כשהחלוץ עבד אלחמיד אבו-חביב ממשיך להציג כושר שיא וכובש את שערו ה-20 העונה.

מאמנה של אל-זאהיריה, איברהים אבו-רקיק, ידע שהוא חייב לעשות שינוי. בתחילת המחצית הוא הכניס את קשר הקבוצה האני אבו-בילאל, בן 32, שבקיץ האחרון היה אמור להיחתך מהסגל. רבע שעה לאחר מכן, כדור עומק שחתך את הגנת דורא, הבהיר בדיוק למה היה שווה להשאיר את אבו-בילאל באל-זאהיריה. הקשר עבר את השוער שמולו ובלי להתבלבל גלגל את הכדור לפינה הרחוקה. בדקה ה-60, באצטדיון דורא, הר הגעש בירוק התפרץ.

> שג'אעיה או חאן יונס: מי תהיה אלופת עזה בכדורגל?

אוהדי אל-זאהיריה במשחק האליפות עונת 2014-2015.

אוהדי אל-זאהיריה במשחק האליפות עונת 2014-2015.

השמחה של אוהדי אל-זאהיריה היתה אדירה. אחרי השער השכילו "איילי הדרום" מהעיר דאהיריה שבדרום מערב הגדה לשמור על היתרון. ברבע השעה האחרונה של המשחק עמדו עשרת אלפים אוהדים נלהבים של אל-זאהיריה על רגליהם והחזיקו זה בכתפו של זה. הם הובילו, אבל חששו משיוויון של המקומיים.

בדקה ה-92, טעות אדירה בהגנת דורא, איפשרה להם להפסיק לדאוג. מתנה שקיבל סיאף אל-הוואשלה מהגנת דורא הפכה ל-2-0 והגול שכבש והחולצה שהעיף באוויר מיד לאחר מכן שמו קץ לכל הספקולציות. אל-זאהיריה, שחטפה במשך העונה כולה רק 10 שערים, היא אלופת ליגת העל הפלסטינית לעונת 2014/2015.

תקציר המשחק שקבע את גורל האליפות: ניצחונה של אל-זאהיריה על דורא 2-0:

חגיגות אליפות בירוק

שריקת הסיום של השופט נאסר אל-בלבול סימנה את תחילת החגיגות של שחקני אל-זאהיריה. חולצות האליפות שהוכנו מבעוד מועד נלבשו על ידי השחקנים, כובעי כריסמס ירוקים נחבשו, חגיגת תמונות סלפי החלה על הדשא, ועשרת האלפים שביציע – שנזהרו שלא לפרוץ לתחומי המגרש – חגגו שעה ארוכה ביציעים.

הירוק שלט אתמול באצטדיון הכדורגל הבינלאומי בדורא, ולפי אתרי החדשות הפלסטינים הן נמשכו אל תוך הלילה, דרך שיירה ארוכה של חוגגים שעשתה את הדרך הקצרה בין דורא לדאהיריה.

> לצלם בעזה: "אתה בא אל הפצצות, לא הן אליך"

שחקני אל-זאהיריה חוגגים אליפות. עונת 2014-2015.

שחקני אל-זאהיריה חוגגים אליפות. עונת 2014-2015.

שחקני אל-זאהיריה חוגגים אליפות. עונת 2014-2015.

שחקני אל-זאהיריה חוגגים אליפות. עונת 2014-2015.

אל-זאהיריה זכו באליפות גם בעונת 2012/2013 ועם זכייתה הנוכחית הפכה לקבוצה הפלסטינית ‏המעוטרת ביותר בליגה: קבוצה שזכתה בשתי אליפויות של ליגת הכדורגל המקצוענית בגדה, בשני גביעים (גביע הליגה ע"ש יאסר ערפאת, וגביע "פלסטין") וכן קבוצה שהייתה לפלסטינית הראשונה שאירחה משחק בינלאומי על אדמתה בגביע הצ'מפיונס ליג האסייתי לפני כשלוש שנים.

חברון מאז ולתמיד?

האליפות הזו מסמלת את סופה של העונה המותחת של הכדורגל הפלסטינית, עונה שהישורת האחרונה שלה הסתיימה בשרשרת ניצחונות של אל-זאהיריה (שבאזור חברון) ושל קבוצת מחנה הפליטים בלאטה (מאזור העיר שכם) שדלקה אחריה. האכזבה של שחקני מחנה הפליטים הייתה בוודאי גדולה עם סיום המשחק שלהם (ניצחון 3-1) כששמעו שגם אל-זאהיריה ניצחו ושחלום האליפות שלהם נגוז.

שריקת הסיום של המשחק בדורא ותחילת חגיגות האליפות של אל-זאהיריה:

אבל יהיה כדאי להם להתאושש כמה שיותר מהר. שכן בעוד פחות משבוע הם כבר יעלו לכר הדשא באצטדיון פייסל אלחוסייני שבאזור אל-ראם (8.5.2015 בשעה 18:00) ולאור זרקורים יעלו למשחק גמר הגביע הפלסטיני שם יתמודדו שחקני בלאטה נגד קבוצה חברונית אחרת ('אהלי אלח'ליל').

אם ינצחו, יוכלו שחקני מחנה הפליטים הפלסטיני להבטיח לפחות זכיה במפעל אחד העונה. מנגד, אם עבד אל-חביב וחבריו לא יצליחו לנצח, עונת הכדורגל הפלסטינית של 2014/2015 תיכנס להיסטוריה כשנת הכדורגל של העיר חברון – עיר ששומרת על רוח ספורטיבית למרות מציאות חיים בלתי נסבלת וכיבוש מתמשך.

> הליגה הפלסטינית לקראת סיום דרמטי: הגדה מחפשת אלופה

אוהדי אל-זאהיריה חוגגים אליפות עונת 2014-2015.

אוהדי אל-זאהיריה חוגגים אליפות עונת 2014-2015.

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf