newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הרשות הפלסטינית תחרים שש חברות מזון ישראליות גדולות

מוצריהן של חברות תנובה, עלית, שטראוס, אוסם, פריגת ויפאורה יוחרמו בתגובה להקפאת כספי המיסים שגובה ישראל עבור הפלסטינים. פקידי מכס ימנעו מהסחורה להיכנס לשטחי הרשות. היקף יצוא המזון הישראלי לרשות עומד על כ-1.6 מיליארד שקל בשנה

מאת:

במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום ברמאללה הודיעה הוועדה הלאומית שהקימה הרשות הפלסטינית בעקבות הקפאת כספי המיסים הפלסטינים על ידי ישראל, כי הרשות תחרים את מוצריהן של שש חברות ישראליות גדולות, שמוצריהן משווקים בגדה המערבית בצורה נרחבת: תנובה, עלית, שטראוס, אוסם, פריגת ויפאורה-תבורי. מוצריהן יוחרמו החל מיום רביעי הקרוב (11 בפברואר).

יו"ר הוועדה, בכיר פתח וחבר הוועד הפועל של אש"ף מחמוד אל-אעלול, הסביר כי ההחלטה באה בתגובה לגל האחרון של הפרות ישראליות, בראשן המשך ההקפאה הבלתי חוקית של כספי המיסים הפלסטינים, ההרג והפקעת האדמות. עוד אמר אל-אעלול כי החרמה של מוצרים ישראלים צריכה להיות חלק מהאסטרטגיה ארוכת הטווח מול ההתנהלות הבלתי מוצדקת של ישראל וקרא לפלסטינים להחרים מוצרים ישראלים.

הוועדה, בה חברים נציגי המפלגות והארגונים באש"ף, נציגי המגזר הפרטי והאיגודים המקצועיים הציבה לסוחרים תאריך יעד של עד שבועיים להיפטר מהמוצרים של ששת החברות, והודיעה כי בכל מחוז יוקמו ועדות שיבטיחו את יישום ההחלטה.

בנוסף, בכניסות לערים יעמדו נציגי המכס הפלסטיני, שיעצרו משאיות שנכנסות לשטחי איי ויבדקו כי לא נכנסים מוצרים של ששת החברות המוחרמות. בפעמים הקודמות בהם ניסתה הרשות לעשות שימוש נרחב ורשמי בכלי החרמת המוצרים הישראלים הופעל מרבית הלחץ, כולל איום במאסר, על הסוחרים הפלסטינים והקונים שלא למכור ולקנות מוצרים ישראלים. הפעם מתכננים ברשות ליישם את החרם, בצורה שונה ולמנוע את הגעתם של המוצרים לחנויות.

> הצבא מקפיא תוכנית להפחתת מספר מעצרי הלילה של ילדים

מדבקות מסמנות מוצרים ישראלים בחנות ברמאללה (צילום: ג'סיקה דוואני, Just Vision)

מדבקות מסמנות מוצרים ישראלים בחנות ברמאללה (צילום: ג'סיקה דוואני, Just Vision)

בתחילת השנה הקפיאה ישראל חצי מיליארד שקל מכספי המיסים הפלסטינים שהיא גובה עבור הרשות. צעד זה של ישראל בא הפעם בתגובה להצטרפות הפלסטינית ל-20 אמנות בינלאומיות ובכללן בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, זאת לאחר שהצעת ההחלטה שהגישה פלסטין שקוראת לסיום הכיבוש בתוך שלוש שנים נדחתה באו"ם.

על פי דה מרקר יצוא הסחורות הישראליות לרשות הפלסטינית עומד על כ-3.5 מיליארד שקל בשנה. כ-1.6 מהם מוצרי מזון. כמיליארד שקל הוא היצוא של חמש החברות המובילות, שמוצריהן יוחרמו.

הטלת סנקציות כלכליות למיהין מהוות טקטיקת ענישה שישראל משתמשת בה לא פעם. ההסכמים הכלכליים שמלווים את הסכמי אוסלו (פרוטוקול פריז) הם שמאפשרים לה לעשות זאת. הסכמים אלו מעגנים למעשה את השליטה הישראלית בכלכלה הפלסטינית. אולם עצירת העברת כספי המיסים לרשות היא בניגוד להסכמים.

המשמעות של סנקציות כאלה ברמה המידית היא קודם כל פגיעה אנושה במגזר הציבורי ברשות. בפעם הזאת, מאז החליטה ישראל על הקפאת כספי המיסים, קיבלו עובדי המדינה רק 60 אחוזים ממשכורת דצמבר וינואר, ולא שולמה להם פנסיה.

רבים בחברה הישראלית, סבורים כי מפעל הכיבוש וההתנחלות לא רק פסול מבחינה מוסרית אלא גם גורם נזק כלכלי. אולם כשמסתכלים על היקפי המכירות של חברות ישראליות, התמונה נראית שונה. יש מי שמרוויחים משוק של מיליוני אזרחים שנמצאים תחת כיבוש. והרבה פעמים הם בדיוק אותם אלה שמנצלים את תושבי ישראל, עושים על חשבונם תספורות ורווחי עתק.

> למה בחרתי להצטרף לתנועת החרם על ישראל

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf