newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הסגרגציה בחינוך בת"א נחשפה. העירייה: משרד החינוך אשם

לקראת הפתיחה מחדש של מערכת החינוך, פירסמה העירייה מסמכים שמפרטים את המוסדות לפי הצבעים שלהם בתוכנית הרמזור ולפי "סוג"- שכלל גם את ההגדרה "קהילה זרה". בהמשך היום הועלו מסמכים חדשים ללא הסיווג הזה. העירייה ומשרד החינוך מאשימים זה את זו בהפקת הטבלאות המקוריות

מאת:

התבשרנו אתמול (רביעי) כי מערכת החינוך בתל אביב-יפו תיפתח מחדש החל מהיום, ה-11 בפברואר 2021, על פי תוכנית הרמזור, כלומר במתכונת שונה לאזורים צהובים, כתומים ואדומים (שנקבעים לפי רמת התחלואה בהם).

להודעה המפורטת שפורסמה באתר העירייה נלוו שני קובצי  PDF,  שבהם פורטו הגנים ובתי הספר בעיר לפי צבעם ברמזור. במסמכים נחשף כי ישנם בעיר לא מעט בתי ספר וגנים שמוגדרים בקטגוריה: "סוג" כ"קהילה זרה", זאת לצד ה"ממלכתי", "חרדי", "ערבי" וכדומה.

תלמידים בבית הספר ביאליק רוגוזין בדרום תל אביב (צילום: מרים אלסטר / פלאש90)

תלמידים בבית הספר ביאליק רוגוזין בדרום תל אביב (צילום: מרים אלסטר / פלאש90)

אף שההפרדה הזאת די ברורה בשטח וגם עולה מהנתונים, עיריית תל אביב-יפו מקפידה להכחיש בתוקף כי היא מבצעת אותה כמדיניות רשמית. בתחקיר שפירסמה לי ירון ב"הארץ" ב-17 בדצמבר אשתקד, למשל, דחו מהעירייה כל טענות לקיומה של מדיניות הפרדה בעיר, וטענו כי "העירייה מקפידה על רישום על פי אזור גאוגרפי ולא על פי צבע עור. אין בית ספר לילדים זרים ומבקשי מקלט אלא בית ספר לשכונות התקוה ונווה שאנן. מדיניות רישום ושיבוץ במוסדות החינוך בעיר היא אחידה לכולם".

כעת, כאמור, הופיעה ההפרדה הזאת שחור על גבי לבן (בצבעי צהוב, כתום ואדום) במסמכים רשמיים של העירייה, שהתפרסמו באתר שלה.

כמה שעות לאחר מכן, העלו מחדש את המסמכים של גני הילדים ובתי הספר באתר העירייה, ללא העמודה שמגדירה את סוג בית הספר.

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "משרד החינוך הוא הגוף הקובע את הקריטריונים לפתיחת מוסדות החינוך. הטבלה המדוברת עם תיאור בתי הספר הופקה על ידי משרד החינוך ולא על ידי העירייה".

מדוברות משרד החינוך נמסר: "מבדיקה שערך המשרד עולה שהטבלאות הופקו על ידי עיריית תל אביב-יפו".

גני ילדים

המסמך המקורי שהועלה באתר עיריית תל אביב by LocalCall on Scribd

בתי ספר

המסמך המקורי שהועלה באתר עיריית תל אביב by LocalCall on Scribd

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן

השאירה מאחוריה בור גדול. בות'יינה דביט (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של בות'יינה דביט)

"הסלע שראה את האופק". לזכרה של בות'יינה דביט

שנים רבות של פעילות פוליטית, חברתית ופמיניסטית הפכו את דביט, אדריכלית ובת למשפחה קומוניסטית מרמלה, לאחת הדמויות המזוהות ביותר עם העיר. מסע הלוויה שלה סימל את המרקם המיוחד של האנשים שראו בה שותפה לדרך

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf