newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הלחץ עובד? המשטרה עצרה "בכירים בארגוני פשע" בחברה הערבית

12 החשודים נעצרו בעקבות תלונות על סחיטה באיומים. בסדרת כתבות על הפשע המאורגן בחברה הערבית ב"שיחה מקומית" העיד קבלן שנאלץ לוותר על מכרז בגלל איומים. עו"ד החשודים: הם נעצרו בגלל הלחץ התקשורתי  

מאת:

משטרת ישראל הודיעה כי עצרה היום (ראשון) לפנות בוקר 12 מבכירי ארגוני הפשיעה בחברה הערבית. לפי הודעת המשטרה, אותם בכירים חשודים בסחיטה באיומים, הם מוכרים למשטרה והיו במעקב משטרתי סמוי כבר זמן מה.

מכונית שהונח בה מטען בצפון. למקרה אין קשר למעצרים (צילום: פלאש 90)

עו"ד רסול סעדה: "התחקיר של 'שיחה מקומית' מגביר את הדחיפות של המשטרה לפעול". מכונית שהונח בה מטען בצפון. למקרה אין קשר למעצרים (צילום: פלאש 90)

עו"ד באסל פלאח, המייצג חמישה מבכירים מארגוני פשעה שונים, סיפר ל"שיחה מקומית" כי מעצר החשודים הוארך עד יום ראשון הבא. לפי פלאח, המשטרה דיווחה כי קיימה מעקב וחקירה סמויה אחרי החשודים כבר מאוגוסט אשתקד וידעה בדיוק איפה היו בתאריכים אשר לגביהם הם מואשמים בסחיטה.

"לא ברור למה המשטרה החליטה לעצור אותם דווקא עכשיו ולא לפני חודש-חודשיים", אומר פלאח. "זה ככל הנראה קשור ללחץ התקשורתי בשבועות האחרונים". לפי סלאח, חשדות המשטרה מתבססים על תלונות שהגישו "קבלנים מאוד גדולים" נגד אותם ראשי ארגוני פשיעה. "החשודים שאני מייצג מכחישים כל קשר לחשדות נגדם", הוסיף פלאח, "אני מאמין שהם ישוחררו מחוסר ראיות".

לפני כחודש התחלנו לפרסם ב"שיחה מקומית" סדרת כתבות מקיפה על הפשיעה המאורגנת בחברה הערבית בישראל, תחת הכותרת "חברה על הכוונת". הכתבה השנייה בסדרה עסקה בהשתלטות ארגוני פשיעה על חלק מהרשויות המקומיות בישובים הערביים. בכתבה רואיין קבלן עם עסקים נרחבים בצפון, שתיאר כיצד סחטו אותו ואיימו עליו וכיצד ארגוני פשיעה מאיימים וסוחטים קבלנים אחרים.

הסדרה תורגמה לערבית באתר ערב48, ובתאגיד "כאן" הוקרנו שתי כתבות בעקבות התחקיר. סדרת הכתבות קיבלה הדים נרחבים בתקשורת הערבית.

עו"ד רסול סעדה, שעקב אחרי הפשיעה ברחוב הערבי בארגון יוזמות אברהם ועובד כיום בארגון מעוז, אומר כי "אין ספק שהלחץ התקשורתי של התקופה האחרונה, במיוחד אחרי סיקור נרחב ומקצועי לנושא בסדרת הכתבות והתחקיר ב'שיחה מקומית', מגביר את הדחיפות שיש כיום במערכת לטפל בתופעה.

"מצד שני, כל עוד מדובר בעבירות של סחיטה באיומים, אלה אינן עבירות שיהיה אפשר להרשיע בהם ראשי ארגון פשע. הם לא עושים את זה בעצמם. זה לא הטיפול שיכול להביא לפירוק הארגונים האלה. המשטרה חייבת להרחיב את סל הפרקטיקות שהיא משתמשת בהן".

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf