newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ברוכות וברוכים הבאים לשיחה מקומית

מאת:

מגזין הרשת שיחה מקומית הוא במה לעיתונאות אקטיביסטית. מאחוריו עומדת קבוצה של כותבות וכותבים, צלמות וצלמים, הפועלת כקולקטיב עיתונאות עצמאי.

לצד המחויבות לאמת, לשקיפות ולאמינות העומדים בבסיס העבודה העיתונאית, אנחנו מבקשים לקדם שינוי: חברי הקולקטיב מחזיקים בדעות ובגישות שונות, אולם אנו חולקים מחויבות לצדק חברתי, לשלום, לשוויון ולדמוקרטיה, לחופש דיבור ודעה, ולסיומו של הכיבוש. יחד עם זאת, איננו משרתים או קשורים לשום מפלגה או תנועה פוליטית.

את האתר מפעילה עמותת "972 – לקידום עיתונאות אזרחית". בפרויקט שותפים הארגון ג'אסט ויז'ן וקולקטיב הצלמים אקטיבסטילס. עוד על העמותה ועל הדרכים בהן ניתן לסייע לפעילותה אפשר לקרוא בעמוד האודות של האתר.

מילה על אופן עבודת המערכת שלנו: שיחה מקומית מבוסס על בלוגים, והעורכים אינם מכתיבים את סדר היום לקולקטיב. הכותבות והכותבים, חברי המערכת, הם בעלי הערוצים שלהם, והם המחליטים מהם הסיפורים שיעסיקו אותם. עבודת העורכים נועדה לקדם ולתמוך בקולות חברי הקולקטיב ולרכז את פעילות הקבוצה. כך אנו מבקשים לחזק את החיבור בין התוצר העיתונאי לשטח, ולהסיר חלק מהחומות ומשומרי הסף המאפיינים את עבודת התקשורת.

שיחה מקומית הוא לא רק המקום שלנו. הוא אתר שנועד לשרת את החברה בה אנחנו חיים, וככזה אמור להיות הבסיס לשיח ציבורי ער. אנחנו מזמינים את הקוראות והקוראים שלנו להגיב, להעיר ולשלוח חומרים לפרסום בעצמם.

בואו ונדבר.

יעל מרום וחגי מטר (עורכים), נועם שיזף (מנהל)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf