newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הבדיחה שבמינוי יואב גלנט למשרד השיכון

מי שהשתלט על שטחים ציבוריים, המציא תירוצים בטחוניים ושיקר לרשויות כשנחשף הולך להיות אחראי על כלל הבנייה במדינת ישראל

מאת:

אריה דרעי נשפט בחומרה חסרת תקדים, וישב בכלא על העבירות שלו. החזרה שלו לפוליטיקה עוכבה בשל חוק צינון שעבר בעיקר בגללו. ולמרות כל אלו, כשעלתה האופציה של מינוי דרעי לשר הפנים, קמה זעקה צדקנית. יאיר לפיד תקף את הרעיון בפייסבוק, התנועה לאיכות השלטון פתחה בקמפיין אלים נגדו (שנמשך במלוא המרץ), ועוד.

בלי קשר לדעתי על המשפט של דרעי, אין לטענות הנוכחיות נגדו הצדקה. הפרלמנט הישראלי נדרש בדיוק למקרה הזה של חזרה של מורשע לפוליטיקה, ובגלל זה נקבע חוק הצינון. המצאת ה"נורמה" שהיתה אמור למנוע מדרעי חזרה לממשלה היא חמורה פי כמה כי מדובר בנבחר ציבור, כלומר באדם שמייצג פלח אוכלוסיה שלם, ומבקשים לדחוק אותו הצידה בשם כלל שלמעשה אינו קיים בשום מקום.

לזכותה של התנועה לאיכות השלטון ייאמר שהם גינו גם את המינוי של גלנט לשר השיכון. אבל בכל הבט אחר, הבדיחה הזו מתקבלת בדממה משונה, ושכל אחד יחשוב בעצמו על הסיבות לכך: האם זה בגלל המוצא, הדרגות, או שסתם אסור לומר מילה רעה על מפלגתו של כחלון, המאמי הלאומי.

גלנט, ראוי להזכיר, השתלט על אדמות ציבוריות במושב שבו הוא גר, הן למען הקמת הטירה האוריינטלית שלו, והן במטע הזיתים ששתל. אחרי שהדברים התגלו הוא ארגן כל מיני חוות דעת "בטחוניות" שמצדיקות חלק מחריגות הבנייה שלו (כביש גישה לא חוקי שהוא סלל לבית הפך פתאום ל"דרך מילוט"), שיקר לתקשורת ולרשויות, והחזיר את השטח רק כשהוא עמד על סף הליכים פליליים.

האיש הזה, שהוקדש לעבירות הבנייה והנדל"ן שלו דוח בן 21 עמודים של מבקר המדינה וחוות דעת חריפה של היועץ המשפטי, עומד להיות אחראי על הבינוי במדינת ישראל. כמו באיזו פרודיה – כאילו חיפשו את האיש הכי פחות ראוי במדינה לתפקיד הזה.

(ותקראו גם מה קלמן ליבסקינד, התחקירן שחשף את הפרשה, כותב).

> דרעי, קח את תיק החינוך

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

מבט על ורשה מהמרפסת של הטירה המלכותית, ציור של ברנרדו בלוטו מ-1773 (באדיבות המוזיאון הלאומי של ורשה)

המהפכה החינוכית שהקדימה את זמנה

כבר ב-1774 הבינו בחבר העמים של פולין וליטא ש"אין לכפות משמעת באמצעות פחד, אלא באמצעות מנהיגות והבנה", שהכיתות צריכות להיות מעוצבות "כך שהילד לא יראה את בית הספר כבית סוהר", ושרק הממסד האזרחי יכול להניב חינוך אוניברסלי שוויוני וחופשי

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf