newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

ארגון העיתונאים עתר לבג"ץ נגד אלימות המשטרה כלפי עיתונאים

ארגון העיתונאים מבקש כי בג"ץ יורה למשטרה לחדול מפגיעה בחופש העיתונות ומהגבלות לא ענייניות של סיקור. בארגון טוענים כי גורמי הבטחון מנסים ליצור מציאות שבה מעיתונאים נמנעת האפשרות לצלם ולסקר ובמקומם לכלי התקשורת מועברים חומרים מטעם גורמי הבטחון עצמם

מאת:

ארגון העיתונאים הגיש הבוקר עתירה לבג״ץ נגד השר לביטחון פנים, המשרד לביטחון פנים, משטרת ישראל והיועץ המשפטי לממשלה, על רקע של הצטברות אירועי אלימות משטרתית נגד עיתונאים וצלמי עיתונות והרחקתם ממקומות סיקור.

בעתירה מבקש הארגון כי בג״ץ יורה למשטרה לחדול מפגיעה בעיתונאים ובחופש העיתונות, להימנע מהגבלות לא ענייניות של סיקור. עוד מבקש הארגון מבית המשפט להורות לגופי השיטור לקבוע מדיניות שקופה בנושא השמירה על חופש העיתונות ועל מעמד וזכויות העיתונאים, ודורש כי תוקם ועדה משותפת לארגון העיתונאים ולמשיבים על מנת לגבש מדיניות זו.

> התכנית להרחבת ירושלים: כך האינטרס הלאומי הורס את פני העיר

ארגון העיתונאים טוען בעתירתו כי התנהלות גורמי האכיפה "עולה כדי פגיעה בלתי מידתית ובלתי סבירה בפעילות עיתונאית במסגרת עבודתם, פגיעה קשה ובלתי מידתית בחופש העיתונות ובתוך כך ביסודותיה של הדמוקרטיה וכן התנהלות אסורה ובלתי סבירה בכל הנוגע להליכי קבלת החלטות ולמוטל על גורמי אכיפה והשמירה על הסדר הציבורי".

בארגון העיתונאים אומרים כי "לא מדובר על מקרה בודד או חריג לכלל אלא התמונה שמצטיירת מראה כי מדובר במדיניות פסולה מצד גורמי אכיפה בנוגע להצרת צעדיהם של עיתונאים המבקשים לבצע את מלאכתם נאמנה". הם מציגים שורה ארוכה של מקרים בהם שוטרים מנעו כניסה של עיתונאים לאזורי סיקור, עיכבו עיתונאים, הכו עיתונאים ועצרו עיתונאים.

מעצרו האלים של צלם אקטיבסטילס ושיחה מקומית פאיז אבו רמלה בשער האריות:

העותרים מציגים החמרה בהתנהלות המשטרה בשבועות האחרונים על רקע האירועים בירושלים. בין היתר מניעת כניסה של עיתונאים לעיר העתיקה דרך שער האריות (בזמן שאזרחים ותיירים נכנסים חופשי), מניעת סיקור פריצת המשטרה לבית-החולים אל-מקאסד, מניעת סיקור בעקבות המתקפה הקטלנית בנוובה צוף-חלמיש ("הגורמים הרלבנטיים מנעו גישה של עיתונאים אל תוך הישוב, ובמקומם שלחו לתקשורת תמונות שצולמו על-ידי צלמים מטעם השלטון", כתבו העותרים), ושורת של מקרי אלימות נגד שוטרים בירושלים, חברון ובית לחם שהובילו לפציעות אנשי עיתונות.

בנוסף הוזכר האירוע בו צלם אקטיבסטילס ושיחה מקומית פאיז אבו רמלה הוכה ונעצר לשעות ארוכות על ידי שוטרי מג"ב בפינת העיתונאים בשער האריות ב-25 ביולי למרות שלשוטרים היה ברור שהוא עיתונאי.

עוד מזכיר הארגון בעתירתו את תיעוד השיחה שערך ניצב יורם הלוי (מפקד מחוז ירושלים במשטרת ישראל) עם עיתונאים ובה אמר כי הוא מגביל גישה של עיתונאים לאזורי סיקור משום שכאשר יש עיתונאים יש הפגנות וטען כי המצלמות מייצרות פרובוקציות.

ארגון העיתונאים טוען כי "המשיבים מנסים ליצור מציאות, אשר לפיה תימנע אפשרות כיסוי וצילום אירועים על ידי עיתונאים מקצועיים, ובמקומם יועברו לכלי התקשורת טקסטים, תמונות וקטעי וידאו שצולמו, נכתבו ונערכו על-ידי המשטרה, צה״ל או גורמי שלטון אחרים. בעוד שנמנע מצלמי העיתונות האפשרות לצלם את המגנטומטרים, הועברו לאמצעי התקשורת צילומים של מתפללים שלווים ומרוצים עוברים בשלווה במגנומטרים, צילומים אלה צולמו ככל הנראה על-ידי צלמים משטרתיים. זו פרקטיקה מסוכנת, שאינה מתאימה למדינה דמוקרטית, והעותר מתנגד לה נחרצות. ההתנהלות האמורה גם פוגעת בחופש התנועה של עיתונאים ובחופש העיסוק שלהם".

> "לא אנסתי אותך לפתוח את התיק"

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf