newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

אביה של עהד תמימי: "לא סומך על מערכת שנועדה להעניש פלסטינים"

בית המשפט הצבאי האריך את מעצרן של עהד ונרימאן תמימי על תום ההליכים. באסם תמימי, אביה של עהד: "אני עצוב ומודאג, נמשיך להילחם עד לסיום הכיבוש". עורכת דינה של משפחת תמימי: "מאוכזבת אך לא מופתעת"

מאת:

דיווח וצילומים: אורן זיו

בית המשפט הצבאי בעופר הורה היום (רביעי) על הארכת מעצרן של עהד תמימי, הנערה שתועדה סוטרת לחייל בחצר ביתה בנבי סאלח, ושל אמה נרימאן, עד תום ההליכים. ההחלטה ניתנה יומיים לאחר דיון שהתקיים בנושא, בו השמיעו ההגנה והתביעה את טיעוניהם.

השופט הצבאי חיים בלילטי דחה למעשה את רוב טענותיה של נציגתן של עהד ונרימאן תמימי, עורכת הדין גבי לסקי. לגבי עהד טען השופט כי למרות גילה, העבירות אותן ביצעה הן על רקע אידאולוגי ולכן לא ניתן לאשר חלופת מעצר. עוד הוסיף כי העבירות התבצעו לאורך שנים, והעובדה שעהד לא נעצרה בעבר רק מראה על סלחנותם של כוחות הביטחון, ולא על העובדה שהם לא ראו במעשיה מעשים פליליים.

> לאיזה צדק יכלו יונתן היילו ועהד תמימי לצפות?

עצוב, מודאג. באסם תמימי מנופף לשלום לבתו עהד בדיון בהארכת מעצרה (אורן זיו/אקטיבסטילס)

בתום שני הדיונים אמר באסם תמימי, אביה של עהד, לשיחה מקומית:

"אני מרגיש עצוב, מודאג. אני מרגיש הרבה דברים וזה מסובך. כמובן שאני גאה אבל זה קשה לראות את הבת שלך מולך במעצר, ואתה מרגיש חלש ואין לנו אפשרות לפעול. אנחנו בני אדם, ואתה רואה את בית המשפט הזה איך הם מתנהגים אלינו, אנחנו אומרים מילה אחת וצועקים עלינו. אנחנו צריכים את הכבוד והזכויות שלנו לחיות בחופש ושלום ולכן נמשיך להילחם עד שנסיים את הכיבוש הזה".

לגבי האפשרות למשפט הוגן, בו ישמע גם הצד של בתו עהד ורעייתו נרימאן, אמר באסם תמימי:

"אני לא סומך על בית המשפט הזה ועל המערכת הזו שנבנתה כדי להעניש את הפלסטינים. יש לי זיכרונות קשים מהמקום הזה. בשנת 1993 אחותי הוכתה למוות על ידי שומרי בית המשפט בזמן דיון שלי, וכעת בתי ואשתי בתוך הכלא בידיים של האויב שלי. מבחינתי זה לא בית משפט אלא עוד דרך להעניש אותנו, הפלסטינים. אני מרגיש שהם ימשכו את המשפט הזה עם דיונים רבים ויחזיקו את נרימאן ועהד כמה זמן שיתאפשר להם".

במהלך הדיון של עהד, כאשר השופט כמעט סיים את הקראת ההחלטה בדבר המעצר עד תום ההליכים, החל מוריס הירש, ראש התביעה הצבאית לשעבר באיו"ש אשר כיום עובד בארגון הימין NGO מוניטור, לחלק לנוכחים באולם בית המשפט חומרי הסברה של הארגון. במסמך הארגון מוחה על כך שארגוני זכויות אדם תומכים במשפחת תמימי ועל העבודה שהם תוקפים את בית המשפט הצבאי. בין היתר מצוטט שם הירש עצמו שקובע שכל מערכות החוק המערביות היו פוסקות מעצר עד תום ההליכים לעהד, בניגוד למה שטוענים ארגוני זכויות האדם.

חשוב לציין – לאף ארגון אחר, שמשקיפים מטעמו נמצאים באולם, לא הותר אי פעם לחלק חומרי הסברה בתוך בית המשפט. בהפסקה בין שני הדיונים התפרץ הירש לעבד עו"ד לסקי בזמן שהאחרונה התראיינה לכלי התקשורת הרבים שהיו במקום, וקרא "עהד תמכה בפיגועי התאבדות וזה ברור".

> עו"ד גבי לסקי: "עהד תמימי נעצרה מפני שפגעה בכבוד הלאומי"

"נאלץ לקיים את המשפט כשהיא במעצר". עהד תמימי בדיון על הארכת מעצרה, 17.1.2018 (אורן זיו/אקטיבסטילס)

במהלך הדיון בהארכת מעצרה של אמה של עהד, נרימאן תמימי, עו"ד לסקי התלוננה בפני השופט על פעילותו של הירש בזמן הדיון, אך השופט בחר שלא להתערב בנעשה. באותו הזמן, השומרים במקום לא איפשרו לבאסם להתראיין בתוך האולם, אלא רק באזור ההמתנה, בטענה שמדובר באולם דיונים.

בתום הדיון אמרה עו״ד גבי לסקי לשיחה מקומית:

"אני לא מופתעת מההחלטה, אבל אני מאוכזבת שלא קיבלו כמעט אף אחת מהטענות שלנו על הקיום של שתי מערכות חוקים נפרדות לשני סוגי אנשים באותו שטח, או לגבי האמנה לזכויות הילד שאמורה להיות מוכרת על ידי ישראל בשטחים. אם כך היה המצב אז עהד לא היתה מוחזקת במעצר עד תום ההליכים למרות שהיא צעירה בת 16 שנולדה למציאות של כיבוש".

לגבי ההחלטה להותיר אותה במעצר אמרה לסקי: "נאלץ לקיים את המשפט כשהיא במעצר. כל האישומים מתייחסים לאירועים שקרו בחצר של הבית שלה, או מטרים ספורים ממנו. היה ניתן למצוא ערבויות ותנאים שיאפשרו את שחרורה".

באשר לקביעתו של השופט כי העבירות בוצעו על רקע אידיאולוגי אמרה לסקי "אי אפשר להגיד שכיבוש הוא לא אידאולוגי, ואם כך הדבר אז זה נכון גם לאלה שתומכים בו וגם לאלה שמתנגדים אליו. הבאנו הרבה החלטות לגבי מתנחלים שביצעו עבירות חומרות יותר- ובית המשפט הישראלי מצא מקום לשחרר אותם בתנאים. אני מצטערת על הקביעה של בית המשפט, אבל לא ציפיתי שבית משפט של הכיבוש שנוצר כדי לכפות את החוק על הנכבשים יקבל טיעון שכזה".

משפטה של עהד צופי להתחיל ב-31.1, בדיוק ביום בו היא תציין את יום הולדתה ה-17.

> ילדה אחת עם שיער בהיר מטלטלת את הפטריארכליות

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"רציתי לטפל בחוויות בלתי פתורות שנשאתי בכאב כל חיי". נעמי אברהם, מחברת הספר "חקירה במסדרונות בית הספר" (צילום: אלון אלוניס)

"לחזור לזירת הפשע": התלמידה הבעייתית שהפכה יועצת חינוכית

כשהיתה תלמידה, התייחסו לנעמי אברהם כ"ילדה רעה". כמבוגרת, ניסתה לתקן את החוויה והיתה למורה וליועצת. בספר שכתבה היא מנסה לשלב בין תובנות שצברה לחוויותיה האישיות. למרות ההצלחות, המסקנה עגומה: מערכת החינוך לא יודעת לגלות אנושיות

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf